دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ | Mon 5 May 2025
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
بنادر و سواحل دوشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۵۲:۲۷

شهرک شیمی‌شهر اروند سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند درباره اقدامات دولت یازدهم در این منطقه گفت: احداث مجتمع‌های فولاد کاوه و شهید جهان آرا، اجرای طرح محصورسازی منطقه، فراهم‌سازی زمینه استقرار گمرک در دروازه‌های تعیین شده و ورود و خروج منطقه، انجام مطالعات احداث راه‌آهن بندر امام به شلمچه، احداث و توسعه پایانه مرزی شلمچه از جمله پروژه‌های انجام شده در منطقه آزاد اروند است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین تایمز، اسماعیل زمانی با اشاره به فعالیت صنایع نفت و گاز در این منطقه بیان کرد: یکی از برنامه‎های دولت یازدهم در منطقه آزاد اروند احداث "شیمی‌شهر" است که عمدتا صنایع پایین‌دستی نفت، گاز و پتروشیمی در این منطقه مستقر خواهند شد این در حالی است که تاکنون شهرک‎هایی داشتیم که صنایع مختلف در آنجا حضور داشتند اما این بار شهرک شیمی‌شهر فقط به منظور تمرکز و استقرار صنایع پایین‌دستی نفت، گاز و پتروشیمی ایجاد می‎شود.

وی با بیان اینکه تاکنون مطالعات لازم برای جانمایی محدوده جغرافیایی این شهرک انجام شده است، اظهار کرد: بر اساس این مطالعات، یک شهرک 120 هکتاری در مقابل شهرک صنعتی آبادان ساخته و به یک فرصت جدید سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اروند تبدیل خواهد شد. به گفته زمانی؛ شهرک "شیمی‌شهر" در سال آینده به بهره‎برداری می‎رسد و برای استقرار واحدهای صنعتی پایین‎دستی آماده خواهد شد. وی با بیان اینکه علاوه بر برنامه‎ای که برای صنایع پایین دستی در دست اجرا داریم، اقداماتی نیز در حوزه صنایع بالادستی انجام شده است، افزود: برای تاسیس 10 پالایشگاه کوچک مجوز اعطاء شده است که 8 عدد از آنها در حال احداث هستند. علاوه بر آن تقاضاهای بسیار دیگری نیز برای ایجاد واحدهای پالایشگاهی و نیروگاهی دیگر نیز وجود دارد.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه با اشاره به دو شهرک صنعتی خرمشهر و آبادان که واحدهای صنعتی فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی، شناورسازی و صنایع دریایی را در خود جای داده‌اند، گفت: این دو شهرک صنعتی نسبت به دیگر شهرک‎های صنعتی کشور فعال‎تر هستند به صورتی که احیای واحدهای مختلف در این دوشهرک بیش از شهرک‎های دیگر بوده است. وی افزود: اکنون در این دو شهرک 127 واحد صنعتی تولیدی و صادراتی فعال حضور دارند که خوشبختانه با استقرار گمرک در مرزهای خروجی این منطقه، امیدواریم روند صادرات منطقه آزاد اروند هدفمند شود و افزایش یابد. زمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این حدود 6 کارخانه شناورسازی در این منطقه فعال است که با توجه به سیاست‎های کشور در حوزه توسعه دریامحور می‎توانند نقش برجسته‎ای را در این منطقه داشته باشند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه درباره اقدامات دولت یازدهم در این منطقه با اشاره به افزوده شدن شهرهای آبادان و خرمشهر به محدوده منطقه آزاد اروند بر اساس مصوبه هیات دولت، تصریح کرد: این اقدام دولت مزیت‌هایی را برای اهالی و ساکنان این دو شهر به ارمغان آورده‎است زیرا پس از پایان جنگ تحمیلی ایران و عراق هیچ کدام از دولت‎های ایران نتوانسته بودند خدماتی را به این شهرها ارائه دهند. وی افزود: به همین دلیل سال به سال روند افزایش مهاجرت از این دو شهر به شهرهای دیگر افزایش می‎یافت اما خوشبختانه اکنون آمار جمعیتی این دو شهر مثبت شده و روند مهاجرت در این دو شهر کاهش یافته است.

زمانی گفت: علاوه بر موضوع مهاجرت و یا ماندگاری افراد در این شهرها، پس از جنگ، محورهایی اقتصادی که برای بازسازی این دوشهر مبنی بر تجارت و ترانزیت در خرمشهر و نفت و پالایشگاه در آبادان در نظر گرفته شده بود، نتوانستیم محورهای دیگری جایگزین آنها کنیم و یا در مسیر رشد و توسعه آنها گام برنداشتیم این در حالی است که با افزوده شدن این دو شهر به محدوده منطقه آزاد مزیت‎هایی برای آنجا ایجاد شد که توانستیم در مرحله اول برنامه‎هایی را برای ارتقای محورهای اقتصادی آن ایجاد کنیم. وی با بیان اینکه خوشبختانه اکنون، وضعیت اقتصادی ساکنان این دو شهر هر اندکی بهبود یافته است و به سمت تثبیت شدن می‎رود، اظهار کرد: زیرساخت‎های ارتباطاتی، ارتباطات جاده‎ای، ارتباطات ریلی، بندرگاه، فرودگاه، زیرساخت‎های الکترونیکی و مخابراتی و... نیز در این شهرها توسعه و ارتقا یافته است که بسترهای خوبی را برای ورود بخش خصوصی داخلی و خارجی آماده کرده است.

زمانی با اشاره به اختصاص 300 میلیارد تومان به بازسازی و نوسازی روستاهای منطقه آزاد اروند تصریح کرد: با نوسازی و بازسازی، روستاهای این محدوده قابلیت گردشگری پیدا می‎کنند و علاوه بر بهبود سطح معیشتی روستاییان موجب افزایش درآمد اقتصادی منطقه آزاد نیز می‎شود.



  کد خبر : 4052
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :