باشگاه خبری فراساحل : اجماع مدیریت و سرمایه، تضمینی برای بقای شرکت‎های کشتیرانی (گزارش ویژه)

باشگاه خبری فراساحل: به دنبال تلاطم‎هایی که در بازار حمل و نقل دریایی ایجاد شد و موقعیت برخی شرکت‎های کشتیرانی را با بحران و حتی  فشارهای اقتصادی مواجه کرد؛ ادغام‎  و اتحاد شرکت‎های بزرگ کشتیرانی تجاری و کانتینری کلید خورد تا تاثیر خود را نیز در این بخش داشته باشد این در حالی است که به اعتقاد رئیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ادغام شرکت‌های کشتیرانی بزرگ موجب می‎شود که این شرکت‎های سهم ماندگار و بیشتری را از بازار در اختیار خود بگیرند، اما از طرفی هم موجب نحیف‌تر شدن کشتیرانی‎های کوچک می‌شود و با سایه انداختن بر کسب و کار در حوزه نمایندگی‎ها، موجب تجمیع و یا تعطیلی آنها را فراهم می‌آورد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین‌تایمز، رئیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته درباره ادغام کشتیرانی‎های بزرگ و تاثیر آن بر بازار حمل و نقل دریایی گفت: ادغام در حوزه دریا بر عکس سایر شقوق اقتصادی، نشان‌دهنده اوضاع ناخوشایند و بحران اقتصادی در دریا است که صاحبان آن حرفه را به ادغام اجبار می‎کند.

 دکتر مسعود پل‌مه خاطرنشان کرد: اگر عرصه رقابت به‌خودی خود مطلوب باشد که شرکت‎ها بتوانند مستقیم وارد رقابت شوند و سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار گیرند به سمت ادغام گام برنمی‎دارند و تن به ادغام نمی‎دهند، بنابراین بازیگران اصلی عرصه دریا با توجه به پتانسیل و شرایطی که در چرخه کار حمل و نقل به ویژه حمل و نقل کانتینر وجود دارد به سمت ادغام می‎روند تا با اجماع مدیریت، سرمایه و سایر تجهیزات، بقای خود را در بازار تضمین کنند. وی با اشاره به اینکه شرکت‎هایی که تن به ادغام می‎دهند به دنبال آن هستند که به شیوه اشتراکی سهم ماندگاری را از بازار در ید اختیار خود بگیرند، اظهار کرد: این در حالی است که این گونه ادغامات اگر در حوزه کسب و کارهای کوچک و شرکت‎های خرد صورت گیرد تاثیر چندانی ندارد زیرا بر فرض مثال اگر دو شرکت کشتیرانی در حوزه ترانشیپ و فیدری در منطقه جغرافیایی محدود با یکدیگر ادغام شوند تاثیری در بازار و حجم بار آنها ندارد اما در مسیر طولانی و عملیاتی که منتهی به بنادر خارجی در آب‌های بین‎المللی، خاور دور و آسیای جنوب شرقی شود تاثیر بهتری خواهد داشت زیرا در این صورت دو شرکت بزرگ با ادغام می‎توانند سهم بالاتری را از بازار بربایند و جایگاه خود را ارتقا دهند.

با ادغام کشتیرانی‎های بزرگ، شرکت‌های کوچک نحیف تر می‌شوند
رئیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته درباره تاثیر ادغام شرکت‎های کشتیرانی بزرگ بر عملکرد شرکت‎های خرد و کوچک، یادآور شد: همان طور که گفته شد از تجمیع انرژی شرکت‎های بزرگ با هم سینرژی یا همان هم‎افزایی ایجاد می‎شود و باعث می‎شود سهمی از بازار که در دست شرکت‎های کوچک بود، کم‎تر شود. بنابراین به صورت قطع ادغام شرکت‎های بزرگ با یکدیگر تاثیر منفی بر کوچک‎ترها می‎گذارد و آنها را نحیف می‎کند. وی افزود: هر نوع ادغامی که صورت گیرد در نهایت کالا باید از مبدا به مقصد برسد، حال اینکه قبل از این ادغام‌ها خطوط کشتیرانی دایرکت و فیدری موجود بودند که با این ادغام تعداد این خطوط کم می‎شود اما میزان و حجم بار کاهش نیافته و همان میزان خواهد ماند.

تاثیر منفی ادغام کشتیرانی‎ها بر کسب و کار
پل مه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با ادغام شرکت‎های کشتیرانی، تکلیف نمایندگی این شرکت‎ها در کشورهای دیگر چه می‌شود؟ تاکید کرد: به طور قطع اگر دو شرکت ادغام شده در یک کشور دیگر نمایندگی‌های مستقل داشته باشند، پس از ادغام بر اساس سیاست‎ واحدی که در شرکت جدید به وجود می‎آید یا آن نمایندگی‎ها هر دو تعطیل شده و یک نمایندگی جدید تاسیس می‎شود و یا اینکه یکی از نمایندگی‎ها تعطیل و یکی دیگر ابقا می‎شود و کار را انجام می‎دهد؛ در هر صورت باید بدانیم که یکی از اثرات منفی ادغام شرکت‎های بزرگ تاثیر منفی بر کسب و کار در حوزه نمایندگی‎ها است. رئیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته در ادامه تاکید کرد: بنابراین ادغام شرکت‎های بزرگ کشتیرانی که به دلیل بحران و شرایط ناخوشایند اقتصادی رخ می‎دهد علاوه بر اینکه سهم شرکت جدید را از بازار افزایش می‎دهد و موجب می‏‎شود که بخش بیشتری از بار کانتینری را در اختیار گیرند اثرات مخربی بر کشتیرانی‎های کوچک و فیدری و نمایندگی‎های آنها دارد. زیرا علاوه بر اینکه سهم کشتیرانی‎های کوچک و سهم آنها را در بازار کم می‎کند بلکه با سایه انداختن بر کسب و کار در حوزه نمایندگی‎ها، موجب تجمیع و یا تعطیلی آنها را فراهم می‌آورد.



  کد خبر : 3806
 
شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۳:۲۴:۲۹