باشگاه خبری فراساحل: معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از پیگیری جدی پروندههای قضایی مطرح شده در خصوص صنایع آلاینده دریا توسط این معاونت خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مانا، پروین فرشچی اظهار داشت: در راستای ارتقای فرهنگ زیست محیطی آحاد جامعه با هدف کاهش آلودگیهای دریایی طی یک سال گذشته، اقدامات بسیار موثری در دفتر بررسی آلودگیهای دریایی این معاونت صورت گرفته است. معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ، شرکت درجلسات چاپ ونشرسازمان، کارگاه آموزشی ارزیابی ریسک در اکوسیستمهای طبیعی و نیز دوره آموزشی مجازی مفاهیم و کلیات دولت الکترونیک را از جمله این اقدامات دانست. وی همچنین از همکاری با بخش IT به منظور درج فرمهای تدوین شده توسط دفتر آلودگی در پورتال و تغییر چیدمان و محتوای مطالب موجود در پورتال و به روز رسانی آن خبر داد.
وی گفت: به منظور تحقق این اهداف، نشست مشورتی با شرکتهای گواهی دهنده ISO 14001، دوره آموزشی آشنایی با فرایندهای سکو و سازههای نفتی و کارگاه آموزشی نحوه بررسی طرحهای مشمول ارزیابی در محیط زیست دریایی نیز برگزار شده است. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه ناکارآمدی نظام اجرای برنامه آموزش همگانی محیط زیست را یکی از مهمترین مشکلات پیشروی ارتقای فرهنگ زیست محیطی در راستای جلوگیری از آلودگی دریا اعلام کرد. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: با این وجود این طرح با محوریت تقویت، پژوهش ، نوآوری و افزایش آگاهی محیط زیستی ، تنویر افکار و آموزش همگانی همچنان در این معاونت استمرار خواهد یافت.
وی اهتمام بیشترصنایع آلاینده به محیط زیست و پیگیری پروندههای قضایی مطروح شده از سوی صنایع مذکور را یکی از مهمترین برنامههای در دست اقدام معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد. فرشچی بیان داشت: پیگیری ارسال نامه به شرکتهای پتروشیمیواقع در بندر ماهشهر استان خوزستان که دارای پرونده قضایی مطروح شده به طرفیت سازمان حفاظت محیط زیست بودند و بازدید از مجتمعهای پتروشیمیاز اقدامات صورت گرفته در این راستا بوده است. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، مکاتبه و پیگیری جدی پروندههای قضایی مطرح شده مربوط به شرکتهای پتروشیمیواقع در استان خوزستان را از جمله برنامههای اجرایی در پروژه اهتمام صنایع آلاینده به محیط زیست عنوان کرد.
وی توجه جدی به آلودگی دریا ناشی از صنایع آلاینده و پیگیری حقوقی متخلفین را سیاست اصلی معاونت محیط زیست دریایی در راستای توجه بیشتر صنایع آلاینده به محیط زیست اعلام کرد. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، عدم بازدارندگی جرایم حقوقی مربوط به تخلفات زیست محیطی در مساله آلودگی محیط زیست و به سرانجام نرسیدن پروندههای حقوقی مطرح شده در این زمینه را از جمله موانع این پروژه دانست. وی تاکید کرد: اما با این وجود، پیگیری پروندههای قضایی در راستای جلوگیری از فعالیت صنایع آلاینده با محوریت نظام حقوقی حفاظت از محیط زیست کشور دنبال خواهد شد.
فرشچی به پیگیری جوابیههای شرکتهای گواهی دهنده ایزو به پتروشیمیهای ماهشهر و نیز بازدید از مجتمعهای پتروشیمیبندر ماهشهر بصورت مشترک با دفتر توسعه پایدار جهت بررسی ابعاد مختلف حادثه پتروشیمیبوعلی سینا طی یک سال گذشته خبر داد. به گفته وی، طی یک سال گذشته جلسه مشترک با دفتر توسعه پایدار در خصوص بررسی ابعاد مختلف حادثه پتروشیمیبوعلی سینا برگزار شده است. معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از برگزاری جلسات تدوین آیین نامه فضولات کشتیها با وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه و نیز برگزاری جلسات داخلی در خصوص چگونگی رفع چالشهای موجود در مورد اخطاریههای دریافتی پتروشیمیها و نیز شرکتهای گواهی دهنده و پتروشیمیها در راستای کاهش آلودگیهای دریایی خبر داد.
کد خبر : 2700