باشگاه خبری فراساحل: یک کارشناس ارشد اقتصاد، مهمترین دستاورد توسعه میدان مشترک پارس جنوبی را خروج از اقتصاد تک محصولی دانست و گفت: اقتصاد ایران هم اکنون صرفا به نفت خام وابسته بوده و این موضوع طی سالهای گذشته به پاشنه آشیل اقتصاد بدل شده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ساسان شاه ویسی، با بیان اینکه طی سالهای گذشته با پایین و بالا رفتن قیمت نفت خام، اقتصاد ایران توسعه یافتگی خود را از دست داده است، اظهار کرد: توسعه پارس جنوبی به طور کامل میتواند یک محصول راهبردی ارزش آفرین به نام گاز را وارد سبد صادراتی ایران کند، در عین حال به دلیل آن که این صنعت یک صنعت تک است، قابلیتهای فناوری ایران ضمن توسعه این میدان افزایش مییابد. این کارشناس اقتصادی افزود: توسعه پارس جنوبی میتواند سرمایه گذاریهای داخلی و مدیریت دانشی کشور را به شدت افزایش دهد، ضمن اینکه توسعه این میدان میتواند کمک زیادی به محیط زیست ایران و دنیا کند.
شاه ویسی با اشاره به اینکه توسعه میدان پارس جنوبی و صادرات گاز میتواند ثبات امنیتی و اقتصادی کشور در منطقه را به شدت افزایش دهد، گفت: براساس ملاحظات زیست محیطی و انرژی پاک، یکی از مهمترین قابلیتهای گاز این است که یک ظرفیت جدید اثرگذار سرمایهای بعلاوه دوره دیمانده بالا زمانی برای ما ایجاد کند. وی گفت: هم اکنون استراتژیهای جهانی رویکرد خودشان را از ژئوپلیتیک به اکواستراتژی تغییر دادهاند، اینکه ما بتوانیم بر اساس اکو استراتژیهای جدید بر اساس هزاره جدید روی یک سرمایه گذاری بنیادین به جز نفت حساب کنیم بسیار در اقتصاد ما تاثیر گذار خواهد بود. این کارشناس اقتصادی با اشاره به ضرورتهای توسعه صنایع پایین دستی گاز در کشور، گفت: به نظر میرسد هم اکنون ما با استانداردها و فناوریهای روز دنیا فاصله زیادی داریم، اما ما وارد باشگاه جدید به نام تجارت گاز شدهایم و باید به سمت دانش روز برویم تا به یک رکن بدل شویم.
شاه ویسی گفت: در بازدیدی که از پارس جنوبی داشتیم شاهد بودیم که در فازهای در حال توسعه این میدان به خوبی از سرمایه های انسانی، فناوری و مالی کشور به صورت بهینه استفاده شده، البته فراموش نکنیم که بهره برداری این فازها از جمله ١٥ و ١٦ این میدان در دوران تحریم بوده است. وی با بیان اینکه هم اکنون بخشی از جوانان ایرانی بیکار و در حال گذراندن مراحل نهایی دانش آموختگی هستند، افزود: امروز اقتصادهایی پیشرفته هستند که نرخ رشد اقتصادی آنها بالا باشد به خصوص در زمان بحرانهای اقتصادی؛ این ظرفیت وجود دارد که بر اساس میزان سرمایه گذاری در پارس جنوبی، یک سرمایهگذاری بزرگ انسانی در بخشهای پایین دستی و بعلاوه صادرات غیر نفتی در کشور ایجاد شود. این کارشناس اقتصادی گفت: صنعت پتروشیمی ایران در رتبهبندی بینالمللی در جایگاه بسیار برجستهای قرار دارد، از این رو به نظر میرسد پشتیبانی از میدان گازی پارس جنوبی این قابلیت را به این صنعت میدهد تا جایگاه خود را ارتقا داده و کار خود را توسعه دهد.
کد خبر : 1215